Sjajni Nachbar nije pomogao Bambergu u Moskvi

Ni 35 poena Nachbara nije pomoglo

Sjajni Nachbar nije pomogao Bambergu u Moskvi

Prvu utakmicu trećeg kola TOP 16 faze Eurolige odigrali su u Moskvi CSKA Moskva i Bamberg. Gosti su pružili otpor, ali je domaćin slavio, 90:83.

Ovo je treći put ove sezone da se ova dva tima sastaju, a do sada su oba puta bolji bili Moskovljani. Odličan otpor na početku susreta pružio je gost. Nosio je goste tokom prvog poluvremena sjajni Boštjan Nachbar.

 

Prvih deset minuta proteklo je u igri koš za koš, a gosti su imali minimalnu prednost, 24:22. Nastavio je Nachbar da rešeta koš Armejaca i u drugoj četvrtini, a ekipa iz Njemačke je pet minuta prije odlaska na odmor imala šest poena viška. CSKA se uspjela vratiti i na odmor otići sa samo poenom zaostatka. 

 

Nastavili su gosti pružati otpor i u nastavku, ali sam Boštjan Nachbar nije mogao protiv snažnih Moskovljana. Domaćin je u posljednju četvrtinu ušao sa tri poena viška. Do kraja je CSKA zadržao prednost i slavio, 90:83. 

 

Sjajni Boštjan Nachbar postigao je 35 poena za goste, dok je za Moskovljane 19 postigao Khryapa. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.