Sjajni Nemanja Bjelica srušio Luku Dončića i društvo

Sacramento bolji od Dallasa

Sjajni Nemanja Bjelica srušio Luku Dončića i društvo

E. Čaušević

Sacramento Kingsi sinoć su u gostima uspjeli da pobijede Dallas Maverickse sa 110:106 sjajnom igrom srbijanskog košarkaša Nemanje Bjelice.

Kingsi su odigrali još jedan odličan meč i uspjeli su da naprave iznenađenje protiv Mavericksa. Sacramento je od prve minute sjajno igrao, a nakon prve dionice imali su prednost od 36:27.

I u drugoj četvrtini gledali smo dominaciju Kingsa. Dallasu jednostavno ništa nije išlo od ruke što su gosti itekako iskoristili. Nakon prvog poluvremena Sacramento je imao vodstvo od 66:46 i bilo je jasno da će Dallas teško do pobjede.

Domaći tim je povezao redove u drugom poluvremenu i uspio je da dođe u egal utakmicu, ali jednostavno Dallas nije imao snage za potpuni preokret. Na kraju je Sacramento slavio sa 110:106.

Goste je do pobjede vodio sjajni Bjelica koji je ubacio 30 poena, te je dodao još sedam skokova i četiri asistencije. Bogdan Bogdanović je odigrao skromnu partiju sa deset poena i pet skokova.

U ekipi Dallasa ponovo je najviše raspoložen bio Luka Dončić. Slovenac je Kingsima ubacio 27 poena uz osam asistencija i sedam skokova, ali je izostala podrška saigrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi