Sjajni Nurkić postigao 25 poena, ali nije mogao sam

Double-double našeg košarkaša

Sjajni Nurkić postigao 25 poena, ali nije mogao sam

Trenutno najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić pružio je još jednu sjajnu partiju u dresu Portland Trail Blazersa, koji je u svom Moda Centru poražen od Milwaukee Bucksa rezultatom 103:91.

Nurkić je za 32 minute na parketu upisao double-double postigavši 25 poena uz 11 skokova. Tome je dodao tri ukradene lopte, te po jednu blokadu i asistenciju.

Naš košarkaš je iz igre šutirao 9/17 i to bez ijednog pokušaja za tri poena, dok je sa linije slobodnih bacanja bio gotovo bez greške (7/8). Nurkić je meč završio kao drugi najefikasniji pojedinac susreta, odmah iza Middletona (26), a izjednačen sa Bledsoeom.

Portland je loše otvorio utakmicu i od starta se dalo naslutiti u kojem će toku ona ići. Nakon uvodnog vodstva Blazersa 4:0, Milwaukee je zagospodario terenom i na prvu pauzu otišao pri vodstvu 33:21. Domaći su se povremeno vraćali u egal, ali nisu uspijevali napraviti ništa više pa su Bucksi poluvrijeme završili sa 15 poena prednosti (60:45).

Pitanje pobjednika riješeno je u trećoj četvrtini u kojoj je Milwaukee u pojedinim trenucima imao i +24, a sve što su domaći uspjeli uraditi do kraja jeste ublažiti poraz.

Ekipi Portlanda je večeras očajnički trebao bar još jedan raspoloženi košarkaš pored Nurkića, jer su gotovo svi ostali podbacili. Lillard je meč završio sa 18 poena, a McCollum je imao 15 i oni su bili jedini s dvocifrenim učinkom u ekipi Blazersa.

Vrijedi napomenuti da u rosteru Milwaukeeja ni večeras nije bilo povrijeđenog Mirze Teletovića.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi