Bosna Meridianbet plasirala se u završnicu Kupa BiH

Studenti slavili pobjedu nad OKK Slobodom

Bosna Meridianbet plasirala se u završnicu Kupa BiH

E. Dindić, foto: E. Dindić

Bosna Meridianbet je pobjednik Kupa Sistema A čime su se kvalifikovali u završnicu Kupa "Mirza Delibašić". Studenti su u meču odigranom u Mejdanu slavili trijumf rezultatom 89:94.

Derbi je od samog početka ponudio neizvjesnu utakmicu. Ekipe su se smjenjivale u vodstvima, no niti jedan tim nije imao osjetniju prednost.

Popularni Studenti su prve dvije četvrtine okončali u svoju korist (28:29 i 18:20), a nakon pauze sredinom treće četvrtine došli su na prednost 52:57.

Gosti iz Sarajeva držali su prednost i do kraja trećeg perioda, a u posljednju dionicu ulaze sa prednošću 66:69. Ipak, šest minuta prije kraja utakmice Tuzlaci su preokrenuli na 73:71. 

Do kraja susreta gledali smo pravu dramu na parketu Mejdana. Obje ekipe su trojkama dizale publiku na noge, no u odsutnim trenucima više mirnoće i znanja imaju gosti koji zasluženo slave pobjedu 89:94.

U redovima OKK Sloboda najefikasniji su bili Joshua Scott sa 21 poenom i Zoran Talley sa 19 postignutih poena. Bosnu Meridianbet po efikasnosti su predvodili Ismet Sejfić sa 24 poena i 15 skokova, dok je 14 poena postigao Nedim Buza.

OKK SLOBODA - BOSNA MERIDIANBET 89:94

Velika dvorana Mejdan. Gledalaca: 1.500. Sudije: Karović, Bajgorić, Hasić. Rezultat po četvrtinama: 28:29, 18:20, 20:20, 23:25.

OKK SLOBODA: Narančić, Alikadić 18, Halilčević, Ćustović, Hasandić 13, Talley 19, Gutić, Scott 21, Omerović, Krajinić, Jeftić 18, Livadić. Trener: Nedim Džemić.

BOSNA MERIDIANBET: Pašalić 9, Vranić 12, Holifield 3, Buza 14, Williams, Šehovac, Nuhić, Sejfić 24, Collins 13, Dragović 11, Verlašević 8. Trener: Dženan Rahimić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi