SKK Student u novu sezonu s novim trenerom Ahmetom Pašalićem
Playmaker Studenta Mirza Manjgo i novi trener Ahmet Pašalić

Pašalić na klupi mostarskih Studenata, Mirza Manjgo produžio vjernost klubu

SKK Student u novu sezonu s novim trenerom Ahmetom Pašalićem

Trakavica koja se stvorila oko učesnika Premijer lige košarkaša Bosne i Hercegovine konačno je završena i to epilogom koji se možda dao naslutiti i krajem prošle sezone. SKK Student ponovno će se natjecati u elitnom rangu naše košarke, nakon što su HKK Grude, Posušje te na kraju Čapljina koja se u jednom trenu isprofilirala kao glavni kandidat za PL, odustali od ovog ranga natjecanja.

U mostarskom klubu nisu sjedili skrštenih ruku. U klub je stigao novi trener Ahmet Pašalić koji je u prošlosti trenirao Vogošću te KK Promo iz Donjeg Vakufa. Pašalić o suradnji sa SKK Student u razgovoru za SportSport.ba kaže slijedeće:

 - Bili smo i ranije u kontaktima, ali sam tada bio s bio u nekim drugim kombinacijama i klubovima.  Evo, prije tri dana kada se saznalo da će Student igrati Premijer ligu, opet smo uspostavili kontakte i praktički se dogovorili u tri riječi. Velika čast mi je što sam tu i dat ću sve od sebe da opravdam očekivanja uprave - govori ovaj mladi 25-godišnji stručnjak i nadovezuje se: - Kadar koji sam zatekao čine sjajni momci željni rada i dokazivanja. Rešidović, Đelmo i Klještan su pojačanja koja smo zasada doveli. Mislim da ćemo morati dovesti još par igrača i zaključiti roster. Nemamo zvaničnu informaciju kada počinje liga ali mislim da ćemo je dočekati spremni. Imperativ je raditi naporno, ići iz susreta u susret i truditi se izvlačiti maksimum iz svega pa vjerujem da ćemo ostvariti naša interna očekivanja - govori Pašalić.

Klub je produžio i suradnju s 22-godišnjim playmakerom Mirzom Manjgom koji konačno očekuje pravu sezonu, bez ozljeda i turbulencija. Ovaj bivši košarkaš Lokomotive, Proma )u kojem je prošle sezone igrao na dvojnu licencu i do ozljede bio ponajbolji igrač tima), Cazina i HKK  Zrinjskog za SportSport.ba kaže ovako:

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

- Za razliku od prošle godine, očekujem sezonu bez povreda koje su me pratile prošle godine.Uz kvalitetan rad nadam se i pravoj prigodi u ovoj sezoni. Zahvalio bih se klubu na povjerenju i na produženju ugovora za predstojeću sezonu, zaista je bilo sve fer i korektno s obje strane. Nadam se da će se momci koji su stigli i koji će stići dobro uklopiti u tim i da ćemo kao što trener kaže, opravdati naša interna očekivanja.

Još uvijek se ne zna točno kada će početi takmičenje u Premijer ligi, a SKK Student prvi dio priprema obavit će u Mostaru.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi