Skromna partija Nurkića u pobjedi protiv Miamija, Luka Dončić briljirao protiv Brooklyn Netsa

Portland slavio nakon preokreta

Skromna partija Nurkića u pobjedi protiv Miamija, Luka Dončić briljirao protiv Brooklyn Netsa

E. Čaušević

Košarkaši Portland Trail Blazersa sinoć su u gostima pobijedili Miami Heat sa 110:107, a nešto skromniju partiju pružio je naš reprezentativac Jusuf Nurkić.

U FTX Areni u Miamiju gledali smo dosta uzbudljivu utakmicu od samog početka. U prvoj dionici igralo se koš za koš, a rezultat na semaforu bio je 28:28.

Miami je bio nešto bolji u drugoj četvrtini i uspio je da dođe do sedam poena prednosti prije odlaska na odmoru, te se činilo da bi domaći tim mogao na kraju da upiše novu pobjedu u ovoj sezoni.

Međutim, Portland se nije predavao i u nastavku meča došao je do preokreta. Odlučujuća je bila četvrta četvrtina gdje su Trail Blazersi briljirali na parketu i sjajnom igrom na kraju su došli do pobjede.

Gosti su u posljednju dionicu dobili sa 37:26, te su na kraju uspjeli da upišu pobjedu ukupnim rezultatom 110:107.

Portland je do pobjede protiv Miamija vodio Simons koji je meč završio sa 25 poena i četiri asistencije, a istakao se i Grant sa 23 poena, šest skokova i dvije asistencije.

Oglasi

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić na parketu je proveo skoro 29 minuta, ali je imao skromna četiri poena, te je dodao još 11 skokova i tri asistencije.

Što se tiče Miamija sinoć su čak trojica košarkaša ubacila po 16 poena, a to su bili Adebayo, Butler i Strus. Ipak, to nije bilo dovoljno na kraju da Heat izbjegne poraz protiv Portlanda.

Dosta uzbuđenja gledali smo i na ostalim mečevima. Dallas je pred svojim navijačima tek u finišu slomio otpor Brooklyn Netsa i slavio je na kraju sa 96:94.

Briljirao je kao i obično Luka Dončić koji je uspio da ubaci 36 poena i uz to je dodao po šest skokova i asistencija. U ekipi Netsa istakao se Kevin Durant sa 26 poena, četiri skoka i četiri asistencije.

LA Lakersi nastavili su s očajnim igrama ove sezone i upisali su osmi poraz u sezoni. Bolji od Lakersa sinoć je bio Utah Jazz koji je uzspio da ubjedljivo slavi sa 139:116.

Utah je do pobjede vodio sjajni Markkanen sa 23 poena, tri skoka i dvije asistencije. U ekipi Lakersa istakao se Anthony Davis sa 29 poena, četiri skoka i dvije asistencije.

Top Komentari

epa
Ovaj naslov je previse skroman.. Napišite slobodno losa noć našeg naj oljeg košarkaša... Pa svi mogu imati lošu noć...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi