Skromno izdanje Teletovića u iznenađujućem porazu Sunsa

Phoenix poražen od Denvera

Skromno izdanje Teletovića u iznenađujućem porazu Sunsa

Sinoć su se u NBA ligi sastali timovi za koje nastupaju dva bh. košarkaša - Mirza Teletović i Jusuf Nurkić. Nakon utakmice, mnogo zadovoljniji je bio Nurkić, čiji je Denver kao gost iznenađujuće savladao Phoenix rezultatom 104:96.

Denver je nakon prvih deset minuta igre već bio u dvocifrenoj prednosti (+12), da bi se domaći do kraja prvog poliuvremena uspjeli vratiti u meč i na odmor otići sa pristojnim zaostatkom od 6 poena.

Phoenix je u trećoj dionici uspio stići do potpunog preokreta i povesti sa 66:63, nakon čega je  uslijedila velika serija Nuggetsa koji su ponovo stigli do dvocifrene razlike. 

Sredinom posljednje dionice, Phoenix se još jednom vratio iz mrtvih i došao do smanjenja rezultata na 88:87, ali su gosti serijom 11-2 prelomili utakmicu i riješili pitanje pobjednika.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Foye sa 31 poenom,  a slijedili su ga Knight sa 21 i Price sa 20 poena. 

Mirza Teletović je na terenu proveo nešto manje od 10 minuta a, osim skromne minutaže, imao je i skroman učinak. Naš košarkaš je pogodio samo jednu trojku (šut iz igre 1/3), a nije ubilježio niti jednu asistenciju ni skok.

Sa druge strane, Jusuf Nurkić nije dobio priliku zaigrati za Denver nakon oporavka od povrede, a očekuje se da naš košarkaš vrlo brzo nastavi tamo gdje je stao prošle sezone.

NBA:

Phoenix - Denver 96:104

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti