Slab učinak Nurkića, Timberwolvesi prejaki za Portland
Jusuf Nurkić je odlično počeo susret, ali ipak nije uspio odigrati zapaženu ulogu i pomoći svojoj ekipi da izbjedne poraz.

Ubjedljiva pobjeda Minnesote

Slab učinak Nurkića, Timberwolvesi prejaki za Portland

Portland Trail Blazersi su upisali treći poraz u nizu. Ovaj put su gostovali u Minneapolisu kod Timberwolvesa koji su slavili ubjedljivu pobjedu rezultatom 120:103.

Blazersi su, međutim, dosta dobro otvorili susret. Gosti su u prvim minutama utakmice stigli do prednosti od pet poena razlike, a Jusuf Nurkić je nakon četiri minute igre imao šest poena na svom kontu.

U prvoj četvrtini su se dvije ekipe nekoliko puta smjenjivale u vodstvu, a ovaj period je na kraju riješen u korist Portlanda rezultatom 31:33.

Solidno je igrao Portland i na otvaranju druge četvrtine, ali onda Timberwolvesi "dodaju gas", prave seriju i prelaze u vodstvo. Domaći dolaze do dvocifrene prednosti, a na odmor se odlazi rezultatom 57:43 u korist Minnesote.

Domaći u trećoj četvrtini dolaze i do plus 24, ali se Portland pokušava vratiti u susret serijom 16-3. Ipak, pokazaće se da su svi napori gostiju bili uzaludni jer je Minnesota ubrzo vratila ubjedljivu prednost koja je u zadnjoj četvrtini iznosila i 26 poena razlike, što je bilo više nego dovoljno za laganu i ubjedljivu pobjedu.

Ekipu Minnesote je do pobjede predvodio raspoloženi trojac, Butler, Teague i Towns. Jimmy Butler je ubacio 24 poena, dok je Jeff Teague dodao 22 uz osam asistencija. Karl-Anthony Towns je upisao double-dobule učinak sa 20 poena i 11 skokova.

Kod Portlanda je najefinasniji bio Damian Lillard sa 21 poena. Po 18 poena su ubacili McCollum i Connaughton.
Jusuf Nurkić je završio susret sa osam poena, pet skokova i jednom asistencijom na svom kontu. Treba istaći da je bh. centar rano ušao u probleme sa ličnim greškama što se odrazilo na njegovu minutažu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti