Slavica napustio redove Cibone

Vukovi oslabljeni u nastavku sezone

Slavica napustio redove Cibone

E. Dindić

Cibona je ostala bez važnog košarkaša za nastavak sezone.

Mladi Nik Slavica napustio je redove tima iz Zagreba. Kako pišu mediji u susjedstvu razlog zbog kojeg je mladi košarkaš napustio Cibonu je financijske prirode. 

Naime uprava tima iz Zagreba ostala je Slavici dužna plate za posljednja tri mjeseca, koje je on zatražio a kako dug nije izmiren aktivirao je klauzulu u ugovoru i napustio tim Damira Mulaomerovića. 

Nik Slavica nastupa  za Cibonu od 2011.godine a ove sezone nastupio je na 17 utakmica A1 lige Hrvatske gdje je bio na prosjecima od 12,6 poena 5,4 skoka i  1,2 asistencije, dok je u ABA ligi bio na prosjecima od 6,7 poena i 3,7 skokova. 

Iz Cibone se još uvijek nisu oglasili povodom razlaza sa mladim košarkašem. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije