Slavija - Sutjeska 1:1

U dva prijateljska susreta

Slavija - Sutjeska 1:1

Nakon što su u prvom meču protiv KK Slavije u Sarajevu poraženi rezultatom 73:71, košarkaši KK Sutjeska su u Foči savladali istog protivnika rezultatom 72:70.

Iako oslabljeni, jer zbog prehlade nije igrao prvi playmaker ekipe Eftim Bogoev, Fočaci su pokazali izuzetnu borbenost i, u izjednačenom meču, na kraju slavili. Ovo je jos jedna utakmica koja nije imala takmičarski znacaj, ali je za obje ekipe predstavljala kvalitetnu provjeru pred početak Premijer lige.

Pred početak sezone dosta igrača koji je prodefilovalo kroz klub i u Foči bilo na probi, a dva su se pokazala kao izuzetno kvalitetna i to centar Milorad Damjanac (igrao univerzitesku ligu SAD-a) i makedonski reprezentativac i odličan playmaker Eftim Bogoev.

Treba pomenuti da su dobru partiju u redovima gostiju pruzili Avdić, Ćubrilo i iskusni Preković dok je kod domaćina najefikasniji bio kapiten Žarko Joknić, a pratili su ga Nemanja Milanovićc, Mrđan Mrković i Milorad Damjanac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti