Slavlje Mega Bemaxa u Zagrebu, odlična partija Atića
Mega je potpuno zasluženo slavila u Zagrebu (foto: aba-liga.com)

Važna pobjeda Milojevićevog tima

Slavlje Mega Bemaxa u Zagrebu, odlična partija Atića

Košarkaši Mega Bemaxa došli su do izuzetno važnih bodova večeras u Zagrebu protiv Cibone u okviru 19. kola ABA lige pobjedom od 87:76.

Naslutio je već sami početak utakmice u kom će se smjeru odvijati stvari. 

Gosti su naime prvi period riješili rezultatom 28:13 i odmah u startu Cibonu ubacili u velike probleme. Uspjeli su domaći košarkaši do poluvremena da prednost Mege smanje na -8 ali im to nije ništa vrijedilo jer su košarkaši Dejana Milojevića u trećoj četvrtini uspjeli da naprave isti posao kao u prvoj i već tada riješili ovaj susret ušavši u posljednjih 10 minuta utakmice s velikih +22.

Jedino što je Cibona uspjela do kraja utakmice je prepoloviti tu prednost ali im to nije prevelika utjeha jer su Vukovi ubilježili novi poraz. Posebno loša vijest je ovo za navijače Zadra koji od ispadanja iz ABA lige sada dijele milimetri. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Sjajnu partiju za Megu odigrao je Edin Atić koji je ubacio 17 poena a isto toliko dodao je i Mišković. De Andre Kane, prošlogodišnji košarkaš Maccabija dodao je 14 poena, a Mišković 16. Roko Badžim s 14 koševa bio je najbolji kod Cibone dok su po 11 zabili Rebec i Katić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi