Sloboda bez problema protiv Zrinjskog

Liga za prvaka

Sloboda bez problema protiv Zrinjskog

Edmir Škorić

Košarkaši Slobode večeras su u Mejdanu rezultatom 90:79 savladali ekipu Zrinjskog.

Sloboda je u sedmom kolu Lige za prvaka stigla do četvrte pobjede, dok je sastav iz Mostara upisao drugi poraz. Tuzlaci su ove sezone svaki domaći meč odigrali dobro, pa i ovaj večerašnji.

Nakon prvih 10 minuta igre Sloboda je bila u prednosti 26:14, a na poluvremenu je bilo 51:31. 

Sloboda je mirno odigrala drugi dio meča, a Zrinjski je u zadnjoj četvrtini uspio jedino da malo ublaži ionako težak poraz.

Hasandić je sa 19 poena predvodio Slobodu, dok je 16 ubacio Rikalo, a 14 Latifagić.. Na drugoj strani Brummitt je ubacio 20 poena, Đurasović 18, a Petrić 16 poena.

Sloboda - Zrinjski 90:79

Sloboda: Pilavdžić 9, Hasandić 19, Hrnčić 3, Rikalo 16, Brown 2, Latifagić 14, Dumić 7, Čerkezović, Muratović 9, Petrov 5, Omerović 4, Ahmedović 2.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Zrinjski: Petrić 16, Knežević 11, Planinić, Zovko, Princ, Đurasović 18, Golemac, Bundović 2, Barać, Begić 2, Brummitt 20, Samadan 10.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti