Zima u Mejdanu: Sloboda "zaledila" Radnik
FOTO: E. Dindić

Tuzlaci slavili sa 41 poenom razlike

Zima u Mejdanu: Sloboda "zaledila" Radnik

H. Zilić

Košarkaši OKK Slobode u okviru petog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na svom terenu dočekali su Radnik iz Bijeljine te na kraju slavili ubjedljivu pobjedu rezultatom 94:53.

Nakon prvog perioda rezultat je glasio 25:17 u korist domaćeg sastava. Drugi period izabranici Nedima Džemića pojačavaju igru u odbrani te ovaj period dobijaju rezultatom 30:14. Na poluvrijeme odlazi se pri rezultatu 55:30 u korist domaćeg sastava.

U nastavku susreta nismo vidjeli ništa novo, domaći košarkaši povećavali su prednost iz minute u minutu te na kraju slavili ubjedljivu pobjedu rezutatom 94:53.

U pobjedničkom sastavu bolji od ostali bili su Rashun Davis sa 19 poena, te Adi Alikadić sa 18. Treba izdvojiti i partiju Ibrahima Durme koji je imao double-double učinak od 13 poena i 14 skokova. Bolji od ostalih kod gostiju iz Bjeljine bili su Bogdan Riznić sa 14 poena i deset skokova, odnosno Dejan Kokoruz sa 12 poena.

Promo

Top Komentari

Alpasinacxx
Bravo Džemiću, bravo momci!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi