Sloboda u Tuzli bolja od Zrinjskog

Liga 12

Sloboda u Tuzli bolja od Zrinjskog

Edmir Škorić

Dosta neizvjesno bilo je u meču Slobode i Zrinjskog u Tuzli, gdje je domaći tim slavio sa 68:63.

Tuzlanski tim je bolje krenuo u meč, pa je stigao do plus pet na prvoj dvominutnoj pauzi (22:17).

Krenuli su domaći košarkaši još bolje u drugoj dionici, pa su na odmoru imali devet poena prendosti i bili su znatno bliže pobjedi od gostiju iz Mostara, koji su stalno jurili zaostatak.

Ipak, taj zaostatak je Zrinjski anulirao u trećoj četvrtini, ali nije smogao snage u zadnjih 10 minuta da ostvari pobjedu na teškom gostovanju.

Dumić sa 13 poena i Muratović sa 11 poena i 10 skokova bili su najefikasniji igrači Slobode, dok je Knežević sa 29 poena držao Zrinjski u životu tijekom kompletnog meča.

Sloboda - Zrinjski 68:63 (22:17, 18:14, 10:18, 18:14)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Sloboda: Pilavdžić 1, Jakupović, Rikalo 3, Brown 6, Latifagić 5, Dželetović 8, Dumić 13, Čerkezović 7, Muratović 11, Petrov 7, Omerović, Ahmedović 7.

Zrinjski: Petrić, Knežević 29, Marin, Zovko 8, Princ 5, Brajković, Demić, Zovko 5, Barać, Begić 6, Brummitt , Samadan 5.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi