Sloboda uvjerljiva protiv Sutjeske

Liga 12

Sloboda uvjerljiva protiv Sutjeske

Emir Dindić

U utakmici 9. kola prvenstva BiH u košarci  za muškarce sastala su se domaća Sloboda i Sutjeska iz Foče. Sloboda je konačno bila kompletna, oporavio se centar Albijanić, pa su Tuzlaci ovaj susret vidjeli kao kartu za izlazak iz krize. Sa druge strane, Sutjeska željela da iznenadi domaćina i odnese važnu pobjedu koja bi im bila podstrek u  nastavku takmičenja.

Međutim, na terenu domaći košarkaši su odmah stavili do znanja ko je "gazda" i u prvom periodu  predvođeni sjajnim Filipom Adamovićem naprosto rešetaju koš domaćih, dok se kod gostiju ističe Sekicki koji koliko-toliko drži Sutjesku u igri. Na isteku prvog perioda rezultat je glasio 21:13 za domaće i već se  polako nagovjestila visoka pobjeda domaćih.

U nastavku gosti pojačavaju odbranu pa se igra koš za koš, a i dalje odlično igra Filip Adamović , dok mu se priključuje i u ovoj utakmici  odlični Miralem Halilović koji pokazuje svu raskoš svoga talenta. Sutjesku je u igri i u drugom periodu držao Sekicki za kojeg dom,aći nisu imali pravog rješenja. Na odmor se odlazi sa prednoću Slobode 41:33.

U trećem periodu kao "preslikana" igra iz drugog, gdje se igraju čvrste odbrane i igra se koš za koš. Ovaj period dobija Sloboda sa 22:20 i tada je već bilo jasno da će domaći košarkaši upisati novu pobjedu. U  četrvtom periodu treneri daju priliku svim igračima da pokažu šta znaju s izuzetkom Halilbegovića sa jedne i Paprice sa druge strane, pa se igrala košarka bez odbrana, ali i u takvoj igri na terenu se bolje snalaze domaći košarkaši  koji i ovaj period dobijaju sa 23:14 za konačnih 87:67.

Kod domaćih su se istakli Filip Adamović sa 20 poena (6/6 za 3 poena), Miralem  Halilović 18 poena , Mirza Hrnčić sa 10 poena i Dalibor Peršić sa 10 poena, dok je kod gostiju prednjačio jSekicki sa 19 poena, a koliko-toliko pratili su ga Mrković sa 11 poena i  Stevanović sa 10 poena dok ostali košarkaši nisu bili raspoloženi za igru.

KK Sloboda Tuzla - KK Sutjeska Foča  87:67
(21:13;. 21:20; 22:20; 23:14)
Tuzla - Mejdan, velika dvorana  gledalaca: 400 sudije: Šobot, Vranković, Petković ( Banja Luka)

KK SLOBODA: Ibračević , Halilović 18, Adamović 20, Hrnčić 10, Halilbegović, Jeftić 7, Peršić 10, Suljagić 5, Tanasilović 6,  Hodžić 1, Bulić, Albijanić 10 . Trener: Muminović Senad
KK SUTJESKA: Egerić 8, Radović 9, Bodiroga, Šolaja 2, Stevanović 10, Joknić 2,  Sekicki 19, Perović, Damjanac 6, Paprica, Milanović, Mrković 11 Trener: Kovačević Ljubiša

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.