Slovenci hoće više mjesta u NLB ligi
Jure Zdovc

Slovenci hoće više mjesta u NLB ligi

Bosna ASA BHT je odličnim igrama ove sezone osigurala dva mjesta u NLB regionalnoj ligi za Bosnu i Hercegovinu, ali ta činjenica nikako ne odgovara Slovencima, koji su ostali na samo dva kluba u regionalnom takmičenju.

Slovenija je ove sezone u NLB regionalnoj ligi bila država sa najslabijim koeficijentom i u skladu s tim, ova bi zemlja naredne sezone u NLB ligi trebala biti zastupljena sa dvije, ili eventualno tri ekipe. Kompanija Sidro, koja je vlasnik lige, ima pravo na dodjelu jedne pozivnice „wild card“.

Jure Zdovc, nekadašnji trener sarajevske Bosna ASA BHT, a danas šef stručnog štaba ljubljanske Union Olimpije i selektor košarkaške reprezentacije Slovenije smatra da Slovenija zaslužuje više mjesta za svoje klubove u regionalnom takmičenju.

- Nelogično je da Slovenija ima samo dva kluba u NLB ligi. Slovenija je zaslužila tri mjesta. Uostalom, slovensko gospodarstvo financira regionalnu ligu, kazao je Zdovc u izjavi za slovenačke medije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.