Slovenci kreću po NCAA zvijezdu iz BiH
Foto - Iowa University

Žele Luku Garzu

Slovenci kreću po NCAA zvijezdu iz BiH

M. Šljivak

Košarkaši savez Slovenije u prošlosti je često 'kupio' talentovane igrače iz Bosne i Hercegovine.

Emir Preldžić, Hasan Rizvić, Alen Omić, Mirza Begić samo su neki od bh. košarkaša koji su nastupali za Sloveniju prethodnih godina, a Košarkaški savez ove zemlje često je odbijao da pusti određene igrače da nastupaju za BiH nakon što su se stekli uslovi za to.

Sada su Slovenci odlučili da pokušaju angažovati još jednog Bosanca u reprezentaciji, a to je fantastični centar univerziteta Iowa Luka Garza.

Prema određenim informacijama, KS Slovenije ozbiljno je bacio oko na NCAA zvijezdu i pokušat će ga nagovoriti da u budućnosti nastupa za ovu reprezentaciju.

Interesantno je svakako da je njegov ujak Teoman Alibegović nekada igrao za reprezentaciju Slovenije, dok mu rođak Amar nosi dres reprezentacije BiH.

Garza se osjeća Bosancem. Na njegovom Twitter profilu je uz zastavu SAD-a postavljena i zastava BiH, a prošlog ljeta je boravio u Sarajevu gdje se pripremao za novu NCAA sezonu.

Otac Luke Garze je Frank Garza, nekadašnji košarkaš univerziteta Idaho, a majka mu je Šejla Muftić, nekadašnja košarkašica i kćer legendarnog golmana FK Sarajevo Refika Muftića.

Luka ove sezone igra fantastično u NCAA. Prosječno bilježi 23.1 poen i 9.9 skokova po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti