Smailagić upisao prve minute u NBA ligi

Nastupa za Golden State Warriorse

Smailagić upisao prve minute u NBA ligi

A. Čaušević

Mladi krilni centar Golden State Warriorsa Alen Smailagić debitovao je u NBA ligi i to u trijumfu svog tima nad Phoenix Sunsa. 

Srbija je zvanično dobila još jednog košarkaša u najjačoj ligi svijeta nakon što je Smailagić proveo pet minuta na parketu.

Srbijanski košarkaš je u trijumu Warriorsa rezultatom 105:96 dao doprinos od postignuta četiri poena te po ostvareni skok i blokadu.

Smailagića koji je rođen u Beogradu prije 19 godina su na draftu izabrali New Orleans Pelicansi, a zatim je tradeovan u Golden State Warriorse.

Inače, Warriorse je do četvrtog trijumfa u nizu i definitivni nagovještaj izlaska iz krize vodio D'Angelo Russel sa 34 poena. Warriorsi su sada na omjeru 9:24.

Top Komentari

zvjezdan10
Jel ima neki razlog zašto nas konstantno izvještavate o ovom nebitnom srbijanskom reprezentativcu?
4 0
ragnarrsonn
Balkan ima centara na izvoz
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi