Smush Parker u redovima Cibosa

Bivši član Lakersa u Ciboni

Smush Parker u redovima Cibosa

Cibona je dovela pojačanje na poziciji playmakera, a ovaj put to je Smush Parker. 

Parker je vjerovatno najpoznatiji po svojoj svađi sa Kobejem Bryantom, a sve je krenulo nakon što je Kobe izjavio da je Nash ponio titulu najkorisnijeg igrača u sezoni 2005/2006., samo zato što on igra sa igračima kao što je Smush Parker. 

 

Parker je NBA karijeru počeo u Cleveland Cavaliersima, a osim za Cavse i Lakerse igrao je i za Pistonse, Sunse, Miami Heat i LA Clipperse. U dvije sezone provedene u Lakersima bilježio je 11.5 poena po susretu. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

 

U redove Cibosa dolazi iz Dominikanske Republike gdje je igrao za Indos de San Francisco. Odigrao je 29 utakmica i bilježio 14 poena po susretu. Parker je treći Amerikanac na poziciji playa ove sezone u Ciboni, nakon Tweetyja Cartera i Jermainea Andersona. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.