Snimak 14-godišnjeg Dončića kruži internetom: I tada se znalo šta će da postane...

Radio je čuda i kao dijete

Snimak 14-godišnjeg Dončića kruži internetom: I tada se znalo šta će da postane...

Edmir Škorić

Luka Dončić radi nevjerovatne stvari sa 21 godinom, a u play-off mečevima protiv Clippersa dokazuje da je jednostavno neko kog ne može da zaustave čak ni Kawhi Leonard i saigrači.

Posebno dobro odigrao je protekle večeri u pobjedi Maverciksa za izjednačenje na 2:2 u seriji. Ubacio je 43 poena i imao 17 skokova te 13 asistencija, također pogodivši trojku za pobjedu u zadnjoj sekundi.

Čitav svijet govori o Dončiću i njegovom ogromnom košarkaškom umijeću, a neki mediji objavili su davni snimak kao podsjetnik na ono što se zove Lukin početak.

Tako se može pronaći snimak na kojem se vide nevjerovatni treninzi tada 14-godišnjeg dječaka, koji je u to vrijeme prešao u Real Madrid, odakle je kasnije otišao u NBA.

Čak je i na utakmici protiv Barcelone u juniorskim kategorijama, kao što se može vidjeti u priloženom videu, ostavio dojam dječaka koji tek treba da ispiše stranice košarkaške historije.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Nestvaran lik. Samo se nadam da će sve svoje košarkaške kvalitete ispoljiti do kraja. Da ga ništa u tome neće spriječiti.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi