Prvi poraz Sparsa
Foto - ABA

Helios je danas bio bolji

Prvi poraz Sparsa

M. Šljivak

Košarkaši sarajevskih Sparsa poraženi su u 2. kolu ABA 2 lige od slovenačkog Heliosa rezultatom 83:77.

Dosta neizvjestan meč viđen je na Zlatiboru, a na kraju je Helios imao više koncentracije i došao je do pobjede.

Sparsi odlično otvaraju ovaj meč. Kontrolisali su prvu dionicu i dobili su je 27:19.

Međutim, Helios bh. timu nije dopustio da se dodatno odvoji u drugoj četvrtini. Potpuno su se vratili u igru i do poluvremena su preokrenuli rezultat u svoju korist (42:41).

Nastavak donosi dosta zanimljivu utakmicu. Sparsi su ti koji su imali konstantno vodstvom tokom treće dionice, a nakon 30 minuta igre bh. tim je imao prednost od 62:59.

Oglasi

Posljednja dionica ipak donosi izuzetno lošu igru Sparsa. Helios je igrao sjajnu odbranu, Sparsi su gubili dosta lopti, a to je protivnik znao da iskoristi.

Otišao je Helios na plus devet, imali su bacanja za plus 11, ali u ih promašili i to je probudilo Sparse u samom finišu.

Uspio je bh. predstavnik da se vrati u meč. Došao je do 79:77 na 15 sekundi do kraja, ali do velikog preokreta Spars nije mogao i Helios je slavio pobjedu.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Blaž Mahkovič je predvodio Helios do pobjede sa 23 poena, dok je kod Sparsa Remy Abell ubacio 25 poena.

Obje ekipe su nakon dva odigrana kola na omjeru 1-1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi