Spars savladao Borac u Sarajevu

3. kolo Lige 6

Spars savladao Borac u Sarajevu

E. Dindić

U utakmici 3. kola Lige 6 za prvaka Bosne i Hercegovine ekipa Sparsa na svom terenu dočekala je Borac iz Banja Luke. U jednom izuzetno zanimljivom susretu slavio je domaći tim rezultatom 83:76. 

Nakon prvih 10 minuta bilo je 23:16 za domaći sastav. U nastavku bolja igra gostiju iz Banja Luke koji ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 28:18. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 44:41 u korist Borca.

Treći period obilježila je napadačka kriza Borca, koji jednostavno nisu znali kako da postignu koš. Ovaj period Sparsi rješavaju sa 23:9 u svoju korist, te nakon 30 minuta rezultat je glasio 64:53 u korist domaćina.

Sparsi do kraja rutinski igraju i na kraju slave pobjedu rezultatom 83:76.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Marko Ramljak sa 20 poena i osam skokova, dok je Jakov Mustapić dodao 16 uz pet skokova.

Bolji od ostalih u redovima Borca bili su Diante Baldwin sa 18, odnosno Stefan Kenić sa 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije