Sparsi bez izgleda u Mostaru

Lagana pobjeda Zrinjskog u 8. kolu Lige 6

Sparsi bez izgleda u Mostaru

Uvjerljivi su bili košarkaši HKK Zrinjskog u utakmici 8. kola košarkaške Lige 6 u kojoj su ugostili sarajevse Sparse.

Konačnih 91:75 izgleda jako pristojno za Sarajlije koje su bile na pragu debakla pošto je Zrinjski u nekoliko navrata imao i više od 30 razlike.

Ekipa Ivana Opačka ni u jednom trenutku nije izgledala kao momčad konkurentna Mostarcima, a pokazalo se da visoka pobjeda Zrinjskog u prvom susretu ovih ekipa u dvorani na Grbavici nije bila slučajna.

Ujednačen napad Zrinjskog predvodio je Smajlagić sa 17 poena, a po 16 su dodali Murry i Ramljak.

Kod Sparsa najbolji Durmo sa 17 poena. Znake života pokazivali su Đokić i Đukanović, ali u momentima kada je pobjednik bio riješen. Već na poluvremenu Zrinjski je vodio 23 razlike, a kasnije vodio i sa 33 razlike.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Uvođenjem mlađih i košarkaša koji nemaju previše minuta ove sezone Hrvoje Vlašić je omogućio Sparsima da ublaže poraz koji će u preostale dvije utakmice pokušati izboriti doigravanje.

Zrinjski je poslije ove pobjede ostao prvi na ljestvici, skupa s Igokeom koja je demolirala Kakanj u Kaknju s 88:62.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi