Sparsi na krilima Bajramovića slavili protiv Građanskog

Liga 12, 1. kolo

Sparsi na krilima Bajramovića slavili protiv Građanskog

Edmir Škorić

Košarkaši Sparsa savadali su u gostima Građanski rezultatom 81:72 u prvom kolu Lige 12 košarkaškog prvenstva BiH.

Sparsi su u Bijeljini uspjeli da savladaju domaću ekipu i da prvenstvo otvore na najbolji mogućnosti.

Nakon prvog perioda igre gosti iz Sarajeva vodili su 23:20, a na poluvremenu je bilo 46:37 na semaforu. Dakle, imali su Sparsi plus devet nakon 20 minuta igre.

Ipak, u trećoj dionici je Građanski bio bolji, te je uspio da se u potpunosti vrati u meč. Sparsi su na četiri i pol minute prije kraja imali plus šest (70:64). 

Uslijedila je 7:0 serija gostiju i meč je praktično bio gotov. Sparsi su na kraju slavili, te sretni i zadovoljni se vraćaju kući.

Bivši bh. reprezentativac Kenan Bajramović je ubacio 25 poena i dodao 13 skokova u pobjedi Sparsa, dok je Gajić ubacio 14 poena uz šest skokova. Dalibor Peršić, reprezentativac naše zemlje, dodao je 10 poena, dok je mladi reprezentativac Fahrudin Manjgafić dodao 10 poena uz sedam skokova.

Vranić je bio daleko najefikasniji igrač Građanskog sa 24 ubačena poena, dok je Trikić ubacio 14 poena.

Građanski - Spars 72:81 (20:23, 17:23, 21:15, 14:20)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Građanski: Šarić 2, Vranić 24, Radovanović 2, Bogdanović 6, Erkić 15,  Zaklan, Trikić 14, Kolaković 5, Torbica, Milošević 2, Simić 2, Mičić. 

Spars: Zahiragić, Mičić, Bilić 8, Manjgafić 10, Čampara 2, Peršić 10, Glogovac 4, Bajramović 25, Gegić, Bašić, Gajić 14, Pirić 1. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.