Sparsi na pogon Bajramovića do pobjede protiv Građanskog

Sparsi slavili u Skenderiji

Sparsi na pogon Bajramovića do pobjede protiv Građanskog

Košarkaši Sparsa pobjedili su u okviru 12. kola Premijer lige BiH na domaćem parketu KK Građanski rezultatom 85:79.

Sparsi su sjajno otvorili meč i brzo su poveli 11:2. Prednost su održavali na krilima sjajnih Bajramovića i Browna i prvu četvrtinu su riješili u svoju korist rezultatom 26:17.

Kada je trener Sparsa Mensur Bajramović odlučio da odmori startnu petrku, gosti su se uspjeli rezultatski priključiti i doći na 26:24. Ipak , Sparsi serijom trojki vraćaju dvocifrenu prednost na svoju stranu i mirno prvo poluvrijeme privode kraju. Rezultat nakon dvije četvrtine je glasio 46:40.

KK Građanski sjajno ulazi u nastavak meča i veoma brzo rezultat uspjevaju okrenuti u svoju korist. Gosti su prvi put poveli krajem treće dionice kada je rezultat bio 56:57. Nebojša Erkić je trojkom sa zvukom sirene osigurao Građanskom i prednost nakon tri perioda igre, a rezultat je glasio 63:65.

U posljednjoj dionici meča igralo se koš za koš. Bajramović s jedne i Erkić s druge strane su vodili svoje ekipe, a u veoma uzbudljivoj završnici bolje se ipak snašla ekipa Sparsa i uspjela slaviti.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Najefikasniji kod Sparsa bio je Kenan Bajramović sa 23 koša, dok je Troran Brown dodao 20 poena. U poraženoj ekipi Nebojša Erkić bio najefikasniji pojedinac meča sa 27 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.