Sparsi nakon drame u Trebinju pobijedili Leotar

Odlična utakmica u dvorani 'Miloš Mrdić'

Sparsi nakon drame u Trebinju pobijedili Leotar

Košarkaši OKK Spars slavili su večeras u Trebinju u derbi susretu košarkaškog prvenstva BiH. 

Sarajevski tim slavio je rezultatom 89:87 u utakmici koja je vrlo lako mogla otići i na stranu domaćina koji je odigrao također odličnu utakmicu. 

Domaći tim je otvorio fantastično ovaj meč. U prvoj četvrtini nadigrao je Sparse s 33:25 u igri u kojoj obrane nisu postojale a košarkaši Leotara su pogađali skoro sve što su šutirali prema košu gostiju. Ipak, lider domaćeg prvenstva u 2/4 igra bolje posebno u obrani i na poluvrijeme se ide s 53:49 za Leotar. U nastavku Sparsi su defanzivu digli na višu razinu i potpuno paralizirali domaćina i usput skoro ponovili izdanje Leotara iz 1/4 zabivši 28 poena i pritom primivši samo 14. U tim trenutcima se očekivalo da Sarajlije možda utakmicu i mirnije privedu kraju no umjesto toga Leotar se opet probudio i počeo topiti prednost gostiju. 

Na 1:47 do kraja trojka Mijovića dovela je Leotar opet u prednost od 87:86 ali do kraja više nisu postigli nijedan koš niti su iskoristili mnogobrojne šanse da povećaju prednost i oni slave u ovom derbiju. Đurasović i Šakotić promašivali su trojke, a Kamenjaš je na 32 sekunde do kraja Sparse vratio u vodstvo. Potom je Raičević promašio novu trojku za Trebinjce a Kamenjaš je opet fauliran nakon obrambenog skoka. Reprezentativac naše zemlje pogodio je jedno od dva slobodna bacanja za konačnih 89:87 a Leotar nije iskoristio nekoliko preostalih sekundi koje su im preostale nakon bacanja Kamenjaša.

Gegić je s 22 poena bio najefikasniji u pobjedničkom timu, a Kamenjaš je dodao jedan poen manje dok je odličnu partiju pružio i Hasandić s 19 koševa. Leotar je u svojim redovima imao pet dvoznamenkastih košarkaša a najviše je postigao Mijović (22), dok je 19 ubacio Božo Đurasović.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

KK Leotar: B. Đurasović 19, Raičević 15, Mijović 22, Damjanović, Aleksić, Marić, Tupanjanin, Milidragović, Ninković 13, Šakotić 8, Mičeta, N. Đurasović 10

OKK Spars: Zahiragić 12, Klavžar, Huseinpašić, Hasandić 19, Gegić 22, Ilić, Polutak, Memić 2, Kamenjaš 21, Buza, Gediminas 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi