Sparsi nastavili seriju pobjeda, Royal tone sve dublje

Liga 12

Sparsi nastavili seriju pobjeda, Royal tone sve dublje

Midhat Šljivak

Košarkaši Sparsa savladali su večeras u 7. kolu Lige 12 ekipu Kaknja rezultatom 69:62.

Kakanj je bolje otvorio meč. Poveli su 15:8, ali su potom potpuno stali. Domaći košarkaši su do poluvremena stvorili tri poena prednosti (35:32), da bi se pobjednik znao već nakon 30 minuta igre.

Treća dionica je donijela potpunu dominaciju Sparsa. Stvorili su nedostižnih 18 poena prednosti (63:45), a iako je Kakanj dominirao u posljednjoj dionici više od časnog poraza nisu mogli napraviti.

Aleksej Nikolić je predvodio Sparse sa 24 poena, dok je za goste Popović ubacio 16.

Novi poraz je upisala Bosna Royal. Večeras su na domaćem parketu poraženi od Leotara 63:57. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Goste su do pobjede vodili Šakotić sa 14 i Cvetković sa 13 poena, dok je Delalić kod Royala ubacio 14 poena.

Građanski je na svom parektu savladao Heo 72:65. Erkić je briljirao sa 20 poena, a na drugoj strani je blistao Negovanović sa 29.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.