Sparsi nemoćni protiv Crvene zvezde

Ubjedljiv poraz

Sparsi nemoćni protiv Crvene zvezde

Nakon pobjede nad Albom, juniori Sparsa su večeras poraženi od Crvene zvezde rezultatom 104:67.

Drugi meč grupe A kvalifikacijskog turnira za Euroligu koji se igra u Beogradu počeo je dobro za sarajevski tim, koji je bio u potpunom rezultatskom egalu u prvoj četvrtini. Zvezda je na malu pauzu otišla pri vodstvu od 27:25, da bi u drugoj dionici ubacila u brzinu više i povisila svoju prednost na +11 (52:41).

Kako je utakmica odmicala, tako je rasla prednost tima iz Beograda. Igra Sparsa je previše ovisila o Saniju Čampari, koji je odlično počeo meč, nakon čega se prilično ispromašivao. Sarajevski tim nije uspijevao parirati raspoloženoj i favorizovanoj ekipi Crvene zvezde, koja je na kraju slavila sa ubjedljivih 104:67.

U ekipi Sparsa najefikasniji je bio Sani Čampara, koji je za 32 minute provedene na terenu ubacio 22 poena (8/21), od čega čak 19 u prvom poluvremenu. Stepanović i Jahić su ubacili po 12 poena i bili su, uz Čamparu, jedini košarkaši Sparsa sa dvocifrenim učinkom.

Juniore Crvene zvezde je do pobjede vodio Đorđević sa 22 poena, a pratili su ga Simanić i Ćorović sa po 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi