Sparsi razbili Radnik na otvaranju nove sezone

Sparsi razbili Radnik na otvaranju nove sezone

Edmir Škorić

Sparsi su večeras u prvom kolu nove sezone košarkaškog prvenstva BiH savladali Radnik sa uvjerljivih 95:64.

Sparsi su u novosagrađenoj Sportskoj dvorani na Grbavici odigrali svoj prvi meč u novoj sezoni i odmah su pokazali kakve ambicije imaju.

Od početka do kraja su domaći košarkaši diktirali tempo igre i ni u jednom trenutku gosti iz Bijeljine nisu uspjeli da pariraju izabranicima Marka Trbića.

Sparsi su prvi period igre dobili sa 28:13, na poluvremenu je već bilo 55:40, a prednost je do kraja bivala sve veća i Radnik je pretrpio težak poraz.

Josipović je ubacio 18 poena u pobjedi Sparsa, dok je Đokić dodao 15, a Kovačević 12 poena. Na drugoj strani najefikasniji su bili Jovanović sa 17 i Kaluđerović sa 15 poena. 

Spars - Radnik 95:64 (28:13, 27:27, 26:11, 14:13)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Spars: Bajramović 9, Bašić, Đokić 15, Kovačević 12, Rogić 6, Biberović 8, Durmo 6, Grubelić 6, Josipović 18, Manjgafić 9, Rejić 3, Stepanović 3.

Radnik: Gavrić 2, Jovanović 17, Kaluđerović 15, Milošević 4, Pavlović 11, Baričanin, Popadić 2, Šarić 6, Tomić 3, Milošev 4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi