Sparsi srušili berlinsku Albu

Kvalifikacijski turnir za Euroligu

Sparsi srušili berlinsku Albu

Edmir Škorić

Juniori Sparsa pobijedili su berlinsku Albu u prvom meču u grupi A na kvalifikacijskom turniru u Beogradu.

Sparsi igraju u grupi s Albom, Budućnosti i Crvenom zvezdom. Prvu prepreku uspješno su prošli. Slavili su protiv njemačkog tima sa 76:72.

Mladi sarajevski košarkaši vodili su pet razlike na poluvremenu, a treću dionicu dobili su sa dva razlike, pa su do ulaska u zadnju dionicu imali sedam razlike.

Bh. tim je održavao prednost početkom zadnje dionice, a onda su Nijemci u jednom trenutku došli na samo minus jedan, pa je trener Marko Trbić sazvao time-out.

Na tri i po minute do kraja, Alba je imala napad za izjednačenje, ali nije iskoristila, pa je Antunović na asistenciju Čampare položio za plus četiri. Tim iz Berlina se opet vratio na jedan razlike, a onda trojka sjajnog Čampare i odličan skok u defanzivi.

Na minutu i 30 sekundi, Sparsi odlaze na plus pet. Nije više ispuštena prednost, ostvarena je važna pobjeda protiv veoma jakog protivnika. 

Najbolji pojedinac na utakmici bio je mladi bh. reprezentativac Sani Čampara, koji je ubacio 22 poena. Zylka je na drugoj strani ubacio također 22 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kasnije danas će Sparsi u okviru drugog kola odmjeriti snage sa Zvezdom, a kvalifikacijski turnir traje do nedjelje. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi