Sparsi u derbiju razbili Zrinjski

Vodeći tim pao na Grbavici

Sparsi u derbiju razbili Zrinjski

Midhat Šljivak, foto: A. Berbić

Košarkaši Sparsa pobijedili su večeras na Grbavici ekipu Zrinjskog 95:77 u derbiju 21. kola prvenstva Bosne i Hercegovine.

Odlično otvaranje meča donijelo je timu Marka Trbića veliku prednost koju su jako dobrom igrom čuvali i na kraju su stigli do trijumfa.

Krenuli su Sparsi od prve minute zaista žestoko. Nije Zrinjski imao odgovor na agresivnu igru rivala i nakon prve četvrtine domaći tim je imao 14 poena prednosti, 31:17.

Nisu košarkaši sarajevskog tima popuštali ni u drugoj dionici. Imali su u jednom trenutku i plus 20, ali se na odmor otišlo sa 15 razlike u korist domaćeg tima, 48:33.

Povratka Plemićima u ovaj meč nije bilo. Sparsi su igrali zaista odlično, nisu dopuštali protivniku apsolutno ništa ni u nastavku meča.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Sparsi su bez većih problema održavali prednost. Jednostavno, gosti iz Mostara su večeras igrali veoma slabo, pa je do kraja domaći sastav lagano završio posao i došao je do pobjede.

Nejefikasniji u pobjedničkom timu bio je Fahrudin Manjgafić sa 18 poena, Dejan Đokić je dodao 17, dok je kod gostiju Sven Smajlagić ubacio 22 poena.

Datum i vrijeme odigravanja 3.3.2018 17:00
Dvorana Grbavica
Gledalaca
Sudije
Pet ličnih grešaka Pošćić (Spars), Sokolović (Zrinjski)
Domaćin Gost
95 77
Rezultat po četvrtinama
31:14               17:16 24:20            23:24
Score box
Manjgafić 18 Smajlagić 22
Đokić 17 Ljujić 12
Đukanović 13 Demić 10
Kovačević 11 Igrutinović 10
Rogić 10 Sokolović 9
Pošćić 8 Miličević 7
Josipović 8 Brummitt 6
Trener
M. Trbić H. Vlašić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi