Spektakl, drama i šok: Sjajni Bucksi su "ohladili" Netse!

Franšiza iz Milwaukeeja u finalu Istoka

Spektakl, drama i šok: Sjajni Bucksi su "ohladili" Netse!

A. Čaušević

Milwaukee Bucksi će igrati finale Istoka nakon što su u dramatičnoj i fantastičnoj seriji izbacili Brooklyn Netse. U sedmom meču je bilo 111:115. 

Krajem prvog poluvremena Netsi su u dva navrata imali +10, činilo se da su prelomili meč, ali neugodni Bucksi nisu odustajali te su se u drugom poluvremenu vratili u igru.

U dramatičnom i neizvjesnom finišu Bucksi su u posljednje sekunde ušli s prednošću, ali je Kevin Durant na dvije sekudne prije kraja zabio za 109:109 pa su se igrali produžeci.

Dodatnih pet minuta donijelo je vrlo dobru odbranu, promašaje i svega osam poena. Durant je u odlučujućim momentima promašio dva šuta, dok su na drugoj strani Khris Middleton i Brook Loppez pogađali za veliku i iznenađujuću pobjedu Bucksa.

Durant je bio najbolji pojedinac meča. Meč je okončao sa 48 poena, a imao je i podršku Hardena od 22 poena. Ipak, negranje Irvinga se ispostavilo kao veliki hendikep za može se reći razočaravajući finiš sezone za Netse.

Na drugoj strani Giannis Antetokounmpo sa 40 poena i 13 skkova. Grk je imao podršku u Middletonu sa 23 poena i 10 skokova. Lopez je meč završio sa 19 poena.

Bucksi još uvijek ne znaju s kim će igrati u finalu Istočne konferencije pošto će se i u drugom polufinalnom paru između Atlanta Hawksa i Philadelphia 76ersa igrati majstorica.

Top Komentari

dinass
Toliko o tome da su ih proglasili svi prvacima prije pocetka sezone
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije