Milwaukee u sjajnom meču pobijedio Brooklyn i smanjio na 2:1

Utah protiv Clippersa vodi sa 2:0 u seriji

Milwaukee u sjajnom meču pobijedio Brooklyn i smanjio na 2:1

E. Čaušević

Košarkaši Milwaukee Bucksa sinoć su u sjajnoj utakmici pobijedili Brooklyn Netse sa 86:83 i uspjeli su da smanje na 2:1 u seriji.

Netsi su u prve dvije utakmice bili odlični i uspjeli su bez problema da povedu sa 2:0 i činilo se da će imati lagan posao protiv Bucksa.

Međutim, Milwaukee se probudio u najvažnijem trenutku i uspjeli su sinoć na svom parketu da savladaju Brooklyn.

Domaći su fantastično otvorili meč i nakon prve dionice vodili su sa 30:11. Međutim, Netsi su se uspjeli vratiti u drugoj četvrtini, a na poluvrijeme otišlo se kod rezultata 45:43 za domaći tim.

I u nastavku meča gledali smo izuzetno izjednačen meč. Mnogi su očekivali da će oba tima biti dosta efikasnija, ali na kraju se to nije desilo.

U tvrdoj utakmici na kraju su "pribraniji" bili igrači Bucksa koji su na kraju uspjeli da slave sa 86:83.

Domaće je do pobjede vodio sjajni Middelton sa 35 poena i 15 skokova, dok je Antetokounmpo dodao 33 poena i 14 skokova. U ekipi Netsa istakao se Kevin Durant sa 30 poena, 11 skokova i pet asistencija.

U drugoj utakmici sinoćnjeg programa igrali su Utah Jazz i LA Clippersi. Na kraju pobjedu su upisali košarkaši Utaha koji su slavili sa 117:111, te su poveli sa 2:0 u ovoj seriji.

Utah je do pobjede vodio sjajni Mitchell sa 37 poena, četiri asistencije i tri skoka, dok je u protivničkom timu najefikasniji bio Jackson sa 29 poena.

Top Komentari

Mig_Mig
Sjajan meč?????? 86-83?? Rasulo od meca.
0 3
Haroldinjo
Igrao milwokee baš dobru odbranu dobar meč
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi