Od sna do noćne more: Užasna noć iza Sparsa u Gripama

Ništa od ABA lige

Od sna do noćne more: Užasna noć iza Sparsa u Gripama

A. Čaušević

Košarkaši Sparsa se nisu uspjeli plasirati u ABA ligu nakon što su u majstorici izgubili od Splita s ubjedljivih 90:60 te se tako sa konačnih 2:1 u seriji oprostili od plasmana u prvi ranga regionalne košarke.

Sparsi su najbolje odigrali prvu dionicu. Držali su priključak te su djelovali da mogu doći do nove gostujuće pobjede i plasmana u viši rang.

Međutim, totalni pad je uslijedio u drugoj četvrtini. Split je napravio seriju 13:0, otišao na +17 te tada i na neki način riješio sve dileme oko pobjednika. Na odmor su domaći otišli sa +21(47:26).

I treća dionica je donijela bolju igra košarkaša u žutim dresovima. U jednom trenutku su otišli na +27 kada je Ukić pogodio trojku. Sparsi su uspjeli vratiti na -18, ali ih je Perković dotukao za dvije trojke u posljednjih pola minute.

Na startu posljednjeg perioda Split nastavio gdje je stao pa su otišli na +30 sedam minuta prije kraja. Ostatak meča je protekao egzibiciono za konačnih 90:60.

Split su do ostanka u ABA ligi predvodili Kedžo sa 13 te Ukić sa 12 poena, dok je Perković dodao 11. Čampara je meč završio sa devet poena. Inače, kod domaćih su se svi upisali u strijelce. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Kod Sparsa su dvocifreni bili Kamenjaš i Buza sa po 11 poena. Hasandić je dodao sedam, baš koliko i Zahiragić. Gegić i Ilić su završili meč sa po šest poena. 

Bez obzira na ubjedljiv poraz mora se reći da Sparsi iza sebe imaju vrlo dobru sezonu jer su igrali i u finalu ABA 2 lige gdje su poraženi Studentskog centra iz Podgorice. 

Top Komentari

NezavisnaSrpska
Босанци и кошарка:(
4 13
Edin
Tuga i zalost, bas tako. Ali imaju para da finansiranja stranke i da prave dzmije..... Je...bem vam mater nesposobnu!!!
2 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije