Spursi bolji od Warriorsa, Clippersima bitka za Los Angeles
Foto: ESPN

NBA liga

Spursi bolji od Warriorsa, Clippersima bitka za Los Angeles

E. Škorić

U noći sa nedjelje na ponedjeljak odigrano je nekoliko mečeva u NBA ligi.

Cleveland Cavaliersi su na svom parketu, rezultatom 99:94, savladali Chicago Bullse.

Krajem prve dionice Cavsi su preuzeli vodstvo i više nisu dozvolili Bullsima da dođu do izjednačenja. Najveća razlika iznosila je 15 poena (75:60). Kyrie Irving je bio najefikasniji igrač utakmice sa 27 poena, a osim njega su se u domaćem timu istakli i J.R. Smith sa 24, te LeBron James sa 20 poena. Dunleavy je ubacio 24 za Bullse.

Bio je ovo okršaj drugoplasirane i trećeplasirane ekipe Istočne konferencije. Cleveland je na omjeru 50-27, a Chicago ima 46 pobjeda i 31 poraz.

Indiana je sa 112:89 bila bolja od Miami Heata, a nakon dugo, dugo vremena je za Pacerse zaigrao Paul George, koji se vratio nakon teške povrede. George je ubacio 13 poena. Scola je bio najbolji u Indiani sa 23 poena i 12 skokova. Kod gostiju je Wade imao učinak od 27 poena.

Indiana se sada izjednačila po broju pobjeda sa Miamijem i zauzima deveto mjesto, a ispred je još Boston. Pacersi će pokušati u finišu doći do play-offa.

San Antonio Spursi su u derbiju Zapada, ali i kompletne lige ugostili Golden State Warriorse, te su na kraju slavili sa 107:92. Kawhi Leonard je bio junak Spursa sa 26 poena, dok je Tim Duncan ubacio 19. Stephen Curry je kod Ratnika ubacio 24 poena uz šest asistencija.

Warriorsi su i pored poraza ostali prvi na Zapadu (63-14), dok su Spursi šesti sa 51-26 omjerom. U derbiju začelja Istoka New York Knciksi su sa 101:91 porazili Philadelphiju 76erse na krilima Bargnanija, koji je ubacio 25 poena.

Utah Jazz je slavio u Sacramentu protiv Kingsa sa 101:95. Domaćinu nije pomogao ni Cousins sa 26 poena, dok je Hood kod gostiju ubacio 25 poena. Ove dvije ekipe igraju za prestiž obzirom da su izgubili šanse da se plasiraju u play-off.

Clippersi su ubjedljivo, rezultatom 106:78, slavili u Staples Centru u derbiju Los Angelesa. Najefikasniji na meču bili su Blake Griffin kod Clippersa sa 18, te Johnson kod Lakersa sa 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.