Spursi do pobjede u Stapelsu, Blazersi bolji od Kingsa

Odličan nastup Damiana Lillarda

Spursi do pobjede u Stapelsu, Blazersi bolji od Kingsa

Utakmicama LA Lakers - San Antonio i Sacramento - Portland okončan je sinoćnji program u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu. Spursi su došli do vrijedne pobjede, dok su Blazersi bez problema izašli na kraj sa Kingsima. 

Los Angeles Lakers - San Antonio Spurs 82:84

 

Lakersi su sinoć u Stapels centru ugostili Spurse, a Mamuze su u San Antonio odnijele pobjedu. Domaćin bolje otvara susret i ima prednost tokom cijelog prvog poluvremena. A na poluvrijeme je ekipa iz LA otišla sa prednošću 43:38. Odlična suradnja Kobea i Howarda u prve 24 minute. 

 

U nastavku ista slika na parketu Stapels centra, Lakersi imaju prednost, ali ne mogu da se odvoje. U posljednjoj četvrtini Spursi dolaze do vodstva, ali je Kobe svojom trojkom šest minuta prije kraja, vratio prednost Lakersima. Na jedan minut prije kraja Gasol pogađa sa vrha kapice za vodstvo domaćina 82:79. Nije Duncan dozvolio da se Lakersi odvoje u posljednjim sekundama utakmice. Nakon promašenog otvorenog šuta, Howardu je sviran ofanzivni faul, a Spursi su neočekivano dobili priliku da riješe utakmicu u svoju korist. Grenn pogađa trojku i donosi gostima pobjedu 84:82. Imali su Lakersi šut za pobjedu, ali je Gasol promašio trojku iz kornera. 

 

Najefikasniji u Lakersima bio je Kobe Bryant sa 28 poena, Howard je dodao 13. U gostujućoj ekipi veterani nastavljaju sa odličnim partijama, 19 poena Parkera i 18 Tima Duncana. 

 

Sacramento - Portland 86:103

 

Kingsi su na svom parketu dočekali Portland. Obje ekipe loše su otvorile sezonu, sa omjerima 2-5. Blazersi mnogo bolje ulaze u susret, serijom 13:0 dolaze do 15 poena prednosti. Vratio se Sacramento u susret već početkom druge četvrtine, pa je na polovini igre u ovom periodu, rezultat bio 32:32. Na poluvrijeme su gosti otišli sa prednošću 46:42. 

 

U nastavku utakmice, Portland igra mnogo bolje, a još jednom je oduševio Lillard, rookie je ovu utakmicu gađao 7-10 iz igre, 5-6 za tri. Pogađao je Lillard šuteve sa osam metara, Fredetteu u lice, sve je polazilo za rukom mladom košarkašu. Portland je na kraju slavio 103:86. Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je upravo Lillard sa 22 poena, dok je Aldrige dodao 19. Kod Kingsa 16 poena postigao je Johnson, dok je 14 ubacio Thornton. 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.