Spursi razbili Grizzliese u prvoj utakmici finala Zapada

Finale Zapadne konferencije

Spursi razbili Grizzliese u prvoj utakmici finala Zapada

Midhat Šljivak

Košarkaši San Antonio Spursa savladali su večeras u svom AT&T Centru ekipu Memphis Grizzliesa rezultatom 105:83, te su poveli sa 1:0 u finalu Zapadne konferencije.

Memphis je u ovom susretu samo jednom vodio. Uspjeli su postići prve poene na utakmici (2:0), ali je potom uslijedila prava dominacija Spursa. Potpuno su razbili Memphis u prvoj četvrtini, a na kraju su ovaj dio igre dobili sa 17 poena razlike 31:14.

Nastavio je San Antonio sa dobrom igrom i u drugoj četvrtini. Imali su i 20 poena prednosti u jednom trenutku, te nisu dopuštali Memphisu da ugrozi njihovo vodstvo. Uspjeli su ipak gosti malo spustiti prednost, pa se na odmor otišlo sa 14 poena prednosti za domaći tim 51:37.

Uspio je Memphis sredinom treće dionice doći samo do minus šest. Uspjeli su to serijom 10:0, te su došli do 62:56. Ipak, potom je ponovo San Antonio pojačao ritam, te su do kraja treće četvrtine ponovo povećali prednost na ubjedljivih 16 razlike 73:57.

Dominacija se nastavila i u posljednjoj četvrtini. Imali su izabranici Gregga Popovichha i 28 poena prednosti 101:73, ali je Memphis u posljednje tri minute uspio spustiti prednost na minus 22.

San Antonio je do pobjede vodio Tony Parker sa 20 poena i devet asistencija, a Kawhi Leonard je dodao 18 poena. Kod Memphisa Quincy Pondexter je ubacio 17 poena, a Marc Gasol je dodao 15.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.