Spursi slavili 11. put u nizu

NBA liga

Spursi slavili 11. put u nizu

Sinoć je odigrano šest utakmica u sjevernoameričkoj NBA ligi, a San Antonio Spursi ubilježili su 11. pobjedu nizu.  

U Teksasu je gostovala ekipa Utah Jazza, koja je poražena rezultatom 114:104 od domaćih Spursa, koji po ko zna koji put hvataju pravu formu pred početak playoffa. Uostalom, San Antonio je rekorder po broju uzastopnih učešća u doigravanju, a to svakako nije slučajno.

 

Mamuze su do pobjede predvodili Manu Ginobilli sa 23 i Tony Parker sa 28 poena, dok je Tim Duncan uz 13 poena uhvatio i 16 skokova. Kod poražene ekipe iz Salt Lake Citya prvo ime je bio Al Jefferson sa 19 poena.

 

Boston Celticsi nisu imali previđe problema na svom parketu sa komšijama iz Philadelphije, te su slavili uvjerljivu pobjedu rezultatom 103:79.

 

Veteran Kevin Garnett sa 20 poena bio je najzapaženiji u redovima Kelta, a pratili su ga Bradley i Bass sa po 18 poena, dok je sve sjajno razigravao Rajon Rondo sa 15 asistencija.

 

U indisponiranim Sixersima, nešto bolji od ostalih bio je Nikola Vučević sa 14 poena, dok je Andre Igoudala ubacio poen manje.

 

Rezultati

 

Boston – Philadelphia 103:79

Miami – Detroit 98:75

New Jersey – Cleveland 122:117

Oklahoma  - Toronto 91:75

San Antonio – Utah 114:104

Sacramento – Houston 87:104

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.