Spursi, Wizardsi i Warriorsi upisali pobjede

NBA liga

Spursi, Wizardsi i Warriorsi upisali pobjede

Edmir Škorić

Košarkaši San Antonio Spursa slavili su visoku pobjedu u Brooklynu.

Spursi su sa 106:79 savladali Netse, koji nastavljaju da nižu poraze i sinoć su upitali peti uzastopni, te su drugi najgori tim na Istoku.

LaMarcus Aldridge je bio nezaustavljiv u reketu za Netse. Ubacio je 25 poena uz 11 skokova. Na drugoj strani Brook Lopez je ubacio 18 poena. 

Washington Wizardsi su sa 114:100 slavili u Chicagu protiv Bullsa. Najefikasniji u pobjedi Wizardsa bio je Wall sa 17 poena uz 10 asistencija, a kod domaćih su Rose i Butler bili najbolji sa 23 i 19 poena.

I u trećoj utakmici, ujedno i posljednoj protekle večeri Golden State Warriorsi su sa 111:103 savladali Miami Heat. 

Stephen Curry je vodio Warriorse do nove pobjede sa 31 poenom, dok je Green ubacio 22 poena uz 12 skokova i šest asistencija. U sastavu Miamija Wade je ubacio 20 poena uz 11 asistencija.

Golden State je sada na učinku od 36 pobjeda i dva poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti