Curry nezaustavljiv protiv Kingsa, Utah iznenadio Miami

Odigrano pet utakmica u NBA ligi

Curry nezaustavljiv protiv Kingsa, Utah iznenadio Miami

Endin Čaušević

Pet utakmica odigrano je na NBA parketima u noći sa subote na nedjelju.

Košarkaši Golden State Warriorsa nastavili su sa sjajnim partijama u ovoj sezoni i sinoć su slavili na gostujućem parketu protiv Sacramento Kingsa (128:116). Domaći su pružili dobar otpor aktuelnim prvacima NBA lige, ali nisu mogli bolje od toga.

Warriorse je do pobjede vodio sinoć nevjerovatni Steph Curry koji je Kingsima ubacio 38 poena, dok je Green dodao 25 poena. Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je DeMarcus Cousins sa 33 poena, a 23 je ubacio Rudy Gay.

Utah Jazz je na krilima Gordona Haywarda nanio poraz Miami Heatu (98:83). Hayward je za nešto više od 37 minuta na parketu Heatu ubacio 34 poena, dok je Neto dodao 14 poena.

Bolji od ostalih ekipi Heata bio je Chris Bosh sa 24 poena, a 16 poena ubacio je Dragić.

Washington Wizardsi su na gostovanju kod Orlando Magica slavili sa šest poena razlike (105:99). Goste je do pobjede vodio Wall sa 24 poena, a po 16 poena dodali su Dudley i Porter Jr. Najefikasniji u ekipi Orlanda bio je Nikola Vučević koji je ubacio 23 poena.

Još jedan poraz svojim navijačima priredili su Brooklyn Netsi. Oni su ovaj put poraženi od Detroit Pistonsa (103:89). Pistonese su do pobjede vodili Drummond i Jackson koji su Netsima ubacili po 23 poena. U ekipi Netsa sinoć je bolji od ostalih bio Lopez sa 19 poena.

Kkošarkaši Toronto Raptorsa nanijeli su sinoć ekipi Philadelphije (108:95) i 35 poraz u ovoj sezoni. Najefikasniji u ekipi Toronta bio je Kyle Lowry sa 25 poena, dok je DeRozan dodao 19. U ekipi Philadepphije istakao se Smith sa 28 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi