Srbija šokantno poražena od Njemačke u Novom Sadu

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Srbija šokantno poražena od Njemačke u Novom Sadu

Košarkaška reprezentacija Srbije sinoć je poražena od Njemačke u novosadskom Spensu rezultatom 88:81 u posljednjem kolu grupe G kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Većim dijelom utakmice je Srbija bila u prednosti, a 2:06 minuta prije kraja imala je prednost 81:75. Međutim, uslijedila je serija Nijemaca 13:0 i veliki preokret za osvajanje prvog mjesta u grupi.

Iz ove grupe su plasman u naredni krug izborile još Njemačka i Izrael, pa će tako grupu L drugog kruga kvalifikacija činiti: Njemačka (6-0), Grčka (6-0), Srbija (4-2), Izrael (3-3), Gruzija (2-4) i Estonija (2-4).

Najefikasniji igrač utakmice bio je Boban Marjanović sa 22 poena i 11 skokova, dok je u njemačkoj ekipi bolji od ostalih bio Schroder sa 21 ubačenim poenom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi