Šta se desi kada šutirate preko najvišeg igrača u NBA ligi?

Nema prolaza pored Tacka Falla

Šta se desi kada šutirate preko najvišeg igrača u NBA ligi?

A. Čaušević

Sengalski div Tacko Fall je potpisom za Boston Celticse postao najviši igrač u NBA ligi sa visinom od 226 cm. 

S obzirom na Fallovu konstituciju samo najodvažniji pokušaju završiti akciju ili postići poene preko ovog 24-godišnjaka.

U duelu između Boston Celticsa i Charlotte Hornetsa jedan od gostujućih košarkaša je ušao u reket, šutirao, ali je Fall skočio i s lakoćom uhvatio loptu koja je išla ka obruču.

Potez senegalskog košarkaša je očekivano izazvao ovacije i aplauze publike u TD Gardenu. Celticsi su na kraju meč dobili 119:93, a Fall je postigao četiri poena.

Inače, Fall je u dosadašnjem dijelu sezone upiao svega tri nastupa. U prosjeku na parketu provodi 3.7 minuta te postiže 4.3 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi