Stan Van Gundy novi trener New Orleans Pelicansa
Foto: EPA

Potpisao četverogodišnji ugovor

Stan Van Gundy novi trener New Orleans Pelicansa

Košarkaši New Orleans Pelicansa dobili su novog trenera. 

Stan Van Gundy u iduće će 4 godine biti trenerom Pelicansa koji su nakon prošle, za njih razočaravajuće sezone ostali bez doigravanja, a sve je mjestom na klupi platio Alvin Gentry.

U karijeri je dosada trenirao Miami Heat, Orlando Magic i Detroit Pistonse, a bit će sedmi trener u povijesti Pelicansa. Njegova reputacija velikog učitelja i pedagoga donijela mu je povjerenje uprave ovog tima koji mu je dao četverogodišnji ugovor i mladu, potentnu momčad na raspolaganje čiji bi predvodnik trebo biti Zion Williamson. U karijeri ima pozitivan omjer pobjeda i poraza od 523 - 384 u regularnoj sezoni te 48-43 u play offu. 

Vodio je Orlando Magic u NBA finalu 2009. godine. 

Top Komentari

ek76
Dobar trener.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije