Stefan Janković u AEK-u

Bivši igrač Partizana i C.Zvezde

Stefan Janković u AEK-u

Stefan Janković, sada već bivši košarkaš beogradskog Partizana našao je novo odredište nakon što je potpisao za atenski AEK.

Stefan Janković je srednju školu i sveučilište završio u Sjedinjenim Državama gdje je nakon nastupa za G-league timove Sioux Falls i Erie Bay uz veliku pompu stigao nazad u rodnu Srbiju gdje je potpisao za Crvenu Zvezdu,

Boravak u srpskom prvaku nije dobro prošao po snažnog krilnog centra pa je početkom prošle sezone prešao u redove ljutog rivala Partizana ali ni tamo nije pružao očekivane partije. U Eurocupu postizao je 6,1 koš uz 2,8 skokova po meču dok je u ABA ligi prosjek skokova bio isti ali poeni su bili lošiji i iznosili su 4,9 po utakmici.

Grčki tim nije naveo detalje ugovora. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi