Steph Curry presudio Clippersima, Spursi slavili u Denveru

Play-off NBA lige

Steph Curry presudio Clippersima, Spursi slavili u Denveru

E. Škorić

Počeo je play-off NBA lige, a na prva četiri meča, čak u tri navrata slavili su gosti.

Brooklyn je slavio sa 111:102 u Philadelphiji u prvom meču play-offa, a potom je Orlando iznenadio u Torontu i slavio sa 104:101.

Augustin je predvodio goste sa 25 poena, Fournier je ubacio 16, a Vučević i Isaac po 11 poena. Kawhi Leonard kod domaćih 25 poena, Siakam 24.

Golden State Warriorsi su nadigrali Los Angeles Clipperse i slavili su sa 121:104 uz sjajnu partiju Stepha Curryja, koji je ubacio 38 poena uz 15 skokova i sedam asistencija Kevin Durant je ubacio 23 poena. Na drugoj strani Harrel je ubacio 25, a Lou Williams 25 poena uz 9 asistencija.

Zanimljiv duel odigran je u Denveru, gdje je San Antonio Spurs sa 101:96 stigao do brejka protiv Nuggetsa.

Najefikasniji u reodvima gostiju bio je DeMar DeRozan sa 18 poena i 12 skokova. Harris je kod Denvera ubacio 20 poena, Murray 17. Nikola Jokić je imao triple-double sa 10 poena, te po 14 asistencija i skokova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi