Pravi rat dvije zvijeri: Embiid i Antetokounmpo održali čas košarke!

Grčka zvijer na kraju odnijela pobjedu

Pravi rat dvije zvijeri: Embiid i Antetokounmpo održali čas košarke!

U toku noći sa četvrtka na petak gledali smo veliki okršaj u NBA ligi između Philadelphia 76ersa i Milwaukee Bucksa, a na kraju je pobjedu odnio gostujući tim i to rezultatom 128:122.

Ovaj susret je bio vrlo zanimljiv po tome što su pravi rat ispod obruča vodile dvije zvijeri Joel Embiid i Giannis Antetokounmpo.

Na kraju je košarkaš 76ersa susret završio sa gotovo nevjerovatnim učinkom od 34 poena, 13 skokova i 13 asistencija, ali to nije bilo dovoljno jer je grčka zvijer postigla 45 poena i uhvatila 13 skokova uz šest asistencija. Vrijedan pomena pored njih dvojice je i J.J. Redick koji je ubacio 29 poena.

Osim ovog meča, u Staples Centru su igrali Los Angeles Lakersi i Golden State Warriorsi, a na kraju su Ratnici bez većih problama slavili sa 108:90. Do trijumfa ih je vodio Cousins sa 21 poenom i 10 skokova, dok je tri koša manje ubacio Cook. Kod domaćih, koji su igrali bez LeBrona Jamesa, najbolji je bio Williams sa 17 poena i 13 skokova.

Sacramento Kingsi, koji više nemaju šansu da se domognu play offa, dočekali su Cleveland Cavalierse i porazili ih sa 117:104, a najbolji na susretu je bio Hield sa 23 poena. Jedan manje u protivničkom timu ubacio je Clarkson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi