Utakmica karijere Andrije Stipanovića: Partija za košarkaške knjige!

U Ligi prvaka

Utakmica karijere Andrije Stipanovića: Partija za košarkaške knjige!

H. Zilić

Bh. košarkaš Andrija Stipanović odigrao je utakmicu karijere u FIBA Ligi prvaka.

Cluj je savladao Hapoel Holon nakon produžetaka rezultatom 106:101. Regularni dio završen je rezultatom 83:83.

Andrija Stipanović je u pobjedničkoj ekipi odigrao maestralan meč. Na parketu je proveo 40 minuta, ubacio je 29 poena dodao osam skokova, jednu asistenciju i dvije blokade i bez konkurencije ponio epitet za igrača utakmice.

U timu Cluja odličan je bio i Brown sa 20 poena i osam asistencija.

Kod gostiju iz Izraela u ovom dramatičnoj utakmici i sjajnoj košarkaškoj predstavi izdvojio se Misgav sa 19 poena, dva skoka i šest asistencija, a pratio ga je Bourdillon sa 18 poena i pet skokova.

Cluj je nakon četiri kola lider grupe G sa omjerom 4-1, dok je Hapoel drugoplasirani sa omjerom 2-1 i utakmicom manje u odnosu na predstavnike Rumunije.

Top Komentari

amex
Naš Stipe borbeni..
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi