Stipanović i Musa sjajni, ali Žorić je ukrao šou

Cibona bolja od Cedevite

Stipanović i Musa sjajni, ali Žorić je ukrao šou

Edmir Škorić

Sjajan meč odigrali su večeras Cibona i Cedevita u okviru četvrtog kola ABA lige.

Cibona je ugostila prvaka Hrvatske i u velikom hrvatskom derbiju produžetak je odlučivao pobjednika. Slavili su domaći sa 100:94.

U prvoj četvrtini Cibona je bila bolja sa 17:13, da bi domaći košarkaši do poluvremena došli do dvocifrene prednosti (42:32).

I tokom treće dionice Cibosi su bili u dobroj prednosti, ali Cedevita je odigrala fantastično zadnjih 10 minuta, pa je uspjela da na kraju izjednači na 76:76 i odvede meč u produžetak.

U dodatnih pet minuta Cibona se bolje snašla i stigla do drige pobjede, dok je Cedevita upisala drugi poraz i obje ekipe su na omjeru 2-2.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Luka Žorić je briljirao sa 29 poena i devet skokova, dok je Tomas ubacio 23 poena uz četiri asistencije. Kod gostiju je bh. reprezentativac Andrija Stipanović ubacio 17 poena uz četiri skoka i dvije asistencije, a 17 poena je ubacio i Cherry. Džanan Musa je ubacio 15 poena uz pet skokova i dvije asistencije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi