Stipanović ubacio 14 poena, Oostende zaustavljen u finalu

Kvalifikacije za Euroligu

Stipanović ubacio 14 poena, Oostende zaustavljen u finalu

Ekipa belgijskog Oostendea za koju nastupa naš reprezentativni centar Andrija Stipanović nije uspjela da se plasira u grupnu fazu Eurolige za ovu godinu nakon što je u finalu kvalifikacinog turnira poražena od domaćina turnira litvanskog Lietuvos Rytas rezultatom 77:65.

Oostende je loše otvorio susret, a domaći su poveli sa 7:0. Ipak, nakon što su konsolidovali igru u odbrani, te počeli pogađati u nadapu košarkaši najboljeg belgijskog tima prave veliku seriju te dolaze do vodstva od 12:22, što je ujedno bio i rezultat prve četvrtine.

Ipak, u nastavku su igrači litvanskoga tima uspjeli sustići vodstvo Oostendea, te rezultatom 29:21 drugi period igre riješiti u svoju korist i sa zaostatkom od dva poena otići na poluvrijeme (41:43).

Na početku treće četvrtine košarkaši Lietuvos Rytas u potpunosti su počeli kontrolisati susret, a to je rezultiralo i preuzimanjem vodstva, pa je u pojedinim dijelovima ovog perioda igre domaći tim imao i dvosifrenu prednost, a u posljednjih deset minuta ušlo se sa rezulatom 65:56 za Rytas.

U posljednjoj četvrtini ekipa koja u svom sastavu imali nekoliko sjajnih košarkaša, sa dosta iskustva, znala je zadržati i na kraju zasluženo slaviti sa 75:66.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Naš reprezentativac Andrija Stipanović proveo je na terenu 25 minuta dokom koji je uspio ubaciti 14 poena i zabilježiti pet skokova od čega četiri ofanzivna, a najefikaciji u belgijskom timu bio je Gillet sa 16 postignutih poena.

U pobjedničkoj ekipi bolji od ostalih bio je Gecevicius sa 19 ubačaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.