Stotka Zvezde protiv Efesa, nevjerovatni Feldeine
Šuterski je Zvezda bila raspoložena, ali i odbranom je uspijevala da napravi razliku u odnosu na Efes. (Foto: EPA)

Euroliga

Stotka Zvezde protiv Efesa, nevjerovatni Feldeine

E. Škorić, foto: EPA

Košarkaši Crvene zvezde deklasirali su večeras Anadolu Efes sa 100:81 u susretu 11. kola Eurolige.

Zvezda je protiv Efesa odigrala jednu od boljih utakmica ove sezone i ostvarila je uvjerljivu pobjedu nad rivalom iz Istanbula, koji nije mogao da parira domaćinu, osim na početku meča.

Dominacija Zvezde počela je krajem prve četvrtine kada su crveno-bijeli došli na osam poena prednosti (29:21), a sredinom druge dionice bilo je i plus 12 za Zvezdu.

Donekle se Efes držao početkom drugog poluvremena, a onda potpuni raspad i domaći košarkaši odlaze na plus 14, da bi u zadnjoj četvrtini bilo i 24 poena prednosti za izuzetno raspoložene beogradske košarkaše.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Na kraju, dogurali su do stotke, slavili su sa 100:81 i ovo im je bila treća pobjeda.

James Feldeine je odigrao meč sezone sa 29 poena, Taylor Rochestie je dodao 11, a Dangubić i Dobrić dodali su po 10 poena. Na drugoj strani Dunston je ubacio 16, Dragić 14, a Adams i Štimac po 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi